TANDTECHNISCH LABORATORIUM KOOISTRA AL MEER DAN 75 JAAR WERKZAAM

PRODUCTEN

PRODUCTEN EN DIENSTEN

Op tandtechnisch gebied is er tegenwoordig veel mogelijk.
Iedereen kent de kronen, bruggen, inlays en protheses wel die een tandarts bij een patiënt kan plaatsen.
U kunt uitstekend advies krijgen bij uw tandarts over de tandvervangende producten/vergoedingen die bij u van toepassing zijn.
Wij als specialisten op tandtechnisch gebied bieden u onder andere de volgende producten aan:



0.

0. Vertex Thermosens Protheses

Vertex ThermoSens is een monomeer vrij materiaal.Het is vrijwel onbreekbaar en is voor zowel volledige,partiŽle en frame protheses toe te passen.Dit materiaal is een polyamide en kan worden gebruikt voor b.v. patiŽnten met een allergie.

1.

1. Kroon en brugwerk

De metaal porselein kroon of brug.
Een oudere techniek welke zich in de loop der jaren bewezen heeft en nog steeds (vaak) toegepast wordt door middel van porselein op biocompatible metaal te bakken!

2.

2. Keramische kroon/brug

Procerakronen en bruggen is de keramische methode die wij u bieden . Met behulp van een scantechniek wordt de stomp waar op het werkstuk vervaardigd moet worden gedigitaliseerd. De gegevens worden via internet verstuurd naar Zweden waar een geavanceerde CAD/CAM machine de onderstructuur (meestal zirkonium) uit freest, vervolgens verstuurd naar het lab en opgebakken met porselein tot een prachtig esthetisch resultaat.

3.

3. Porseleinen facing of schildje

Een toegepaste keramische techniek bij verkleurde of beschadigde frontelementen.Ook kleine standcorrecties kunnen hiermee worden bereikt.

4.

4. Inlay (vulling)

Een inlay is een alternatief voor een vulling. Deze heeft de vorm van een vulling en kan van zowel een edel-legering als keramisch materiaal gemaakt worden.

5.

5. Implantaatwerkstukken

Als een kies of tand getrokken moet worden of hij mist al enige tijd, dan is er de mogelijkheid om met behulp van ťťn implantaat een kroon of meedere implantaten met een brug daarop het(de) element(en) te vervangen.
Ook bestaat er de mogelijkheid om een volledige prothese te laten vervaardigen op implantaten.(bv de klikprothese)
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra heeft een brede ervaring in en met het vervaardigen van implantaat gedragen werkstukken.

6.

6. Frame prothese

Een frame prothese is een partiŽle prothese gemaakt van een speciaal ontworpen lichaamsvriendelijk metaal, waarbij de ontbrekende elementen in een kunststoflaag eraan vast worden bevestigd.

7.

7. Combinatie werkstukken

Kronen en bruggen kunnen gecombineerd worden met een uitneembaar frameprothese welke kan worden voorzien van een precisieverankering. Dit vergt uiterst geduld en precisie van alle partijen. Wij (T.T.L. Kooistra) hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het door ons gebruikte ceka attachment.

8.

8. Gebitsprothese

Een prothese (kunstgebit) is een voorziening die gemaakt wordt als de patiŽnt geen eigen elementen meer heeft.
Bij de vervaardiging houdt ons team rekening met de wens van de patiŽnt en de tandarts. Er wordt o.a. veel gebruik gemaakt van ďlingualised occlusionĒ en pijlpunt registraties. Dit samen met perfecte gietmethodes maakt dat we een optimale prothese kunnen afleveren.

9.

9. PartiŽle prothese/plaatje

Een partiŽle prothese wordt gemaakt van kunststof met ter vervanging van de in de mond ontbrekende elementen.

10.

10. Gebitsbeschermers/spalk/splinten

Om het gebit te beschermen bij het uitoefenen van een sport (zoals hockey, boksen) waarbij beschadiging een risico is, zijn er gebitsbeschermers te leveren in verschillende diktes en kleuren.
Een spalk/splinten wordt toegepast bij patiŽnten die last hebben van o.a. kaakgewrichten.

11.

11. Diensten

We halen en brengen de opdrachten door elke dag twee keer een vaste route te rijden langs onze tandartsen in geheel friesland.
(reparatie aan een prothese wordt in overleg gemaakt maar kan in de meeste gevallen dezelfde dag retour.)

12.

12. Alpha Dental laser

Bij reparaties van frame protheses of bij het maken van stegconstructies en het bevestigen van attachments is onze Dental laser een onmisbare machine .

13.

13. Kleurbepalingen

Steeds meer patiŽnten worden doorverwezen naar het laboratorium om de kleur te bepalen . Ook het bespreken van het werkstuk met betrekking tot de wensen van de patiŽnt bestaat tot de mogelijkheid. Dit om alles tot een perfect eindproduct te realiseren.